FacebookTwitterLinkedInYoutube
   
Hem
Produkter
Applikationer
Om oss
Kvalitet
Mässor
Press
Agenturer
Kontakta oss

VÄLKOMMEN TILL DELLNER BRAKES

 

Flexibilitet, service och toppkvalitet

Dellner Brakes AB är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar, marknadsför och underhåller bromslösningar för industriella och marina applikationer. Företaget grundades 1941 av Civilingenjör Jan Dellner. Sedan dess har vi varit en del av Dellner Group som nu har över 700 anställda, produktion och respresentation över hela världen.

 

Bromssystem för olika industrier på land och till sjöss

De senaste åren har Dellner Brakes expanderat kraftigt. Våra bromssystem används i exempelvis stora fartyg, inom offshore, gruvindustrin, pappersindustrin, vid olje- och energiproduktion, till kranar, vinschar och en rad olika slags industrifordon. De flesta av våra kunder finns i Skandinavien, USA, övriga Europa, Asien och Australien. Inom marina bromsapplikationer är Dellner Brakes världsledande. Våra produkter monteras i stora militärfartyg, oljetankers, fraktfartyg, färjor, lyxyachter, lyxkryssare som Queen Mary 2 och segelskepp som Ostindiefararen Götheborg (en replika av originalfartyget som sjösattes 1738).

 

Kvalitetscertiferad tillverkning

Dellner Brakes har hög teknisk kompetens och vår personal arbetar dagligen med mekanisk, elektrisk och hydraulisk konstruktion, montage och provning. Vår organisation är liten och smidig, med hög tillgänglighet och snabba beslutsvägar. Dellner Brakes AB är certifierat enligt ISO 9001:2008 och vi är mycket noga med att dokumentera utvecklingen av våra system, framsteg och unika lösningar. Upprepade gånger har vi med mycket goda resultat lyckats vidareutveckla bromslösningar för en viss industri, med hjälp av erfarenheter vi skaffat oss från en annan. Kundanpassade helhetslösningar är vår specialitet. Moduluppbyggda bromssystem står för merparten av vår försäljning. Genom olika kombinationer av våra egna standardprodukter, kan vi erbjuda prisvärda och perfekt kundanpassade lösningar för ett stort antal användningsområden. Fråga oss gärna hur vi kan erbjuda er trygga, kostnadseffektiva bromssystemslösningar.

 

Världsledande produkter utvecklade tillsammans
med våra kunder

Att ta fram skräddarsydda produkter i nära samarbete med våra kunder ingår i vår vardag. Behov hos en av världens mest välkända propellertillverkare ledde exempelvis fram till vårt unika STL™-system (Stopping, Turning, Locking). Flera av våra låsmoduler bygger på produkter vi utvecklat för en stor multinationell motortillverkare. År 2010 lanserade vi vår nya EFP-serie med elektriska nödbromsar framtagen i samarbete med ett ledande svenskt offshore-företag. Under många årtionden har Dellner Brakes tillverkat nödstopps-, håll- och parkeringsbromsar, så tillförlitlighet är ett nyckelbegrepp hos oss. Alla våra bromslösningar kännetecknas av en robust och tillförlitlig konstruktion.

Vi älskar bromssystem

Dellner Brakes har ambitionen att alltid erbjuda marknadens bästa bromslösningar. Våra produkter har ibland därför inte det lägsta priset initialt, men i ett helhetsperspektiv ger en bromslösning från oss ofta en överlägsen totalekonomi. Som kund hos Dellner Brakes får du pålitliga produkter av bästa kvalitet och en partner med ett stort och personligt engagemang samt ett brinnande intresse för alla sorters bromslösningar.

 

Hos oss blir du VIP-kund

Inom Dellner Brakes servar vi allt från mycket små till mycket stora kunder och alla har topprioritet hos oss. Flexibilitet är ett ledord och en ”normal serie” kan variera från enstyckstillverkning till 1000-tals enheter. Bland typiska Dellner Brakes-kunder finns både den enskilde bonden som behöver en ny broms till sin vindmölla, liksom ledande multinationella tillverkare av exempelvis gruvutrustning, axellinor/växellådor eller byggkranar. Förutom utveckling, tillverkning och försäljning erbjuder Dellner Brakes även professionell fältservice.

 

Nätverk av svenska underleverantörer nära vår fabrik

För att ha en stor leveranskapacitet och som ett flexibelt alternativ till att förädla enskilda komponenter i egen verkstad, har vi även en rad skickliga, noggrant utvalda, underleverantörer. Cirka 90 % av dem finns inom ett par timmars bilväg från vår fabrik i Falun – en närhet som bidrar till att vi kan garantera dig stor flexibilitet, högsta kvalitet och leverans till rätt plats i rätt tid.

 

Våra kunder stannar länge hos oss

Kvalitet kombinerat med lyhördhet och ett genuint engagemang gör att vi har samarbetat med många av våra kunder i över 20 år, vissa så länge som 40 år. Vår personal trivs också bra, vilket visar sig i Dellner Brakes mycket låga personalomsättning.

 

Välkommen att kontakta oss

Samarbetar du ännu inte med Dellner Brakes? Låt oss ta en förutsättningslös diskussion kring vilka bromslösningar vi kan erbjuda just ditt företag.

 

Vår vision

Dellner Brakes ska med ett stort mänskligt engagemang och hög flexibilitet vara marknadens naturliga förstahandsval av STL-system.